Vascsővel támadt az ápolóra egy pszichiátriai beteg

2015.07.15. 18:15 Módosítva: 2015.07.15. 18:15

Több helyen is vascsővel támadt emberekre egy férfi Vácon. A Vác Online információi szerint egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfiról van szó, aki szerda délután előbb a Zrínyi utcában esett neki egy nőismerősének, majd a pszichiátriai rendelőbe ment, ahol újra támadott.

A hivatalosan egyelőre nem megerősített hírek szerint a megtámadott nő éppen egy fodrászatból lépett ki, amikor a vascsővel hozzá lépett a támadó. A lap úgy tudja, a nő a kezén sérült meg, majd a szemtanúk beszámolója szerint a férfi a segíteni próbálókra is rátámadt.

Ezután a rendelőben esett neki — megint a vascsővel — egy ápolónak, akinek a beszámoló szerint a feje sérült meg, majd az épület berendezési tárgyai következtek. A férfi állítólag mindent szétvert, ami az útjába került.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette az Indexnek az incidenst, de részleteket arra hivatkozva, hogy még most is folyamatban van az előállítás, nem árultak el. Azt viszont elmondták, hogy tudomásuk szerint nem történt személyi sérülés, ezek szerint a következmények mégsem olyan súlyosak, mint amiről az első hírek szóltak.

A Vác Online tudomása szerint egyébként a támadónak már korábban is volt komoly rendőrségi ügye. Beszámolójuk alapján valószínűleg arról a 2011-es esetről van szó, amiről anno ezt írtuk:

„Egy férfi, aki kábítószerrel való visszaélésért kiszabott börtönbüntetése után szabadult, elment annak a rendőrnek a házához, aki korábban elfogta. A férfi megfenyegette a rendőr édesanyját, amiért feljelentették. Amikor a rendőrök emiatt elő akarták állítani, a férfi a táskájából egy konyhakést és egy villáskulcsot vett elő, amivel fenyegetni kezdte a rendőröket. A járőrök ezután három figyelmeztető, majd hét célzott lövést adtak le, de az elkövető elmenekült. Néhány utcával arrább egy másik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte a férfit, így sikerült elfogni. Később elrendelték a férfi kényszergyógykezelését.”