Perre mennek a leégett Andrássy úti palota lakói

2015.07.16. 09:49

Egy éve égett porig az Andrássy úti palota tetőszerkezete, de a lakók azóta sem tudtak visszaköltözni a házba, írja a Bors.

A lap szerint a rendőrség még mindig nyomoz az ügyben. Mint korábban írtuk, a büntetőeljárás közveszélyokozás vétsége miatt indult, letartóztattak két, a tetőn dolgozó munkást. Ugyanakkor a nyomozók vizsgálhatják a műemléki épület leégett tetőterének és harmadik emeletének egykori privatizációjával kapcsolatos szálait is.

A százmilliós kárt az MKB Biztosító azóta sem fizette ki, mivel építési tevékenység okozta a tüzet. A károsult lakók ezért most a bírósághoz fordultak. A ház közös képviselője szerint még azt sem lehet megmondani, hogy pontosan mennyi a kár, mert a biztosító nem adta át a lakóknak a kárbecslés jegyzőkönyvét.

Biztosan százmilliókról van szó. Csak a födém újjáépítése 500 millióba kerülhet, ehhez jön a kilencven lakás felújítása. Nincs annyi közös költség, amennyiből ezt győznénk

- mondta a lapnak Székely Imola.

A közművek újraépítését a jövő héten lehet megkezdeni, de így is csak a nyár végén derül ki, hogy mikor költözhetnek vissza a lakók.