Előre átfirkált plakátokkal folytatja a Kétfarkú

2015.07.17. 13:10 Módosítva: 2015.07.17. 13:11

A kormánykommunikáció már újabb utcában dübörög, de annyi pénzt küldtek a jóérzésű emberek a Kétfarkú és a Vastagbőr ellenkampányára, hogy még most is kerülnek új modellek az utcára. De tényleg, ki gondolta volna, hogy a kormány mostantól havonta rendez újabb kampányt?  

Ha mindenesetre még érdekli, hogy mivel kóstolja be a Habony-műveket a civil közösség, de a meleg miatt nem szívesen megy ki az utcára, kattintson. 

Direkt készülnek a mémekre?

A kormány új plakátkampánya egyébként most nem az uszításra, hanem a pozitív üzenetre épít. Arról tájékoztatja az embereket, hogy szuperjó a kormány.

Az érdekes nem is ez, hanem hogy a plakátokon képszerkesztőink szerint is olyan megoldásokat alkalmaztak, amik mindennél könnyebbé teszik a mémesítést. Míg a korábbi üzeneteknél, például az ország jobban teljesít-plakátoknál, összetettebb vizuális elemeket kellett fotosoppal megbuherálni, például a betűk árnyékával, színátmenetekkel kellett pepecselni, itt már csak fehér buborékok vannak, amibe még az is be tud kopizni egy vicces szöveget, aki még sosem látott fotosopot. Meg is van az eredménye.

Beindult a péntek délutáni, összeesküvés-elméletekre érzékenyebb gondolkodásunk is:

Az új plakátkampány azért lett ilyen egyszerűen átírható, mert