Rókacsalád tartja sakkban az ádándiakat

2015.07.17. 17:33

Önkényes telekfoglalók keserítik meg az ádándi Selyem utca lakóinak életét, írja a sonlinehu. Az egész azzal kezdődött, hogy egy rókamama és három kölyke beköltözött egy gazdátlan portára. Ahelyett, hogy rendbe tették volna, csak a baj volt velük: fosztogatták a szomszédok kertjeit, rettegésben tartottak egy nagymamát, aki nem merte kiengedni játszani a kisunokáit, és még az ürüléket sem takarították fel maguk után.

A lakóknak már májusban elegük lett az áldatlan állapotokból, azóta próbálnak az önkormányzat segítségével megoldást találni - eddig sikertelenül. Keresték a telek tulajdonosát (az eredetit), de a felszólításokat nem veszi át, hiába ment el hozzá személyesen az alpolgármester és a jegyző is, aki már kilövési engedélyt is kért a rókákra a hatóságoktól.

Az önkormányzat pontot tehet az ügy végére, ha saját forrásból rendet rakat az elhanyagolt telken, de ez a helyiek szerint nem a legjobb ötlet, mivel ilyen alapon a falu többi hasonló portáján is rendet kellene rakniuk, és a költségeket is nehéz lenne utólag behajtani.