Elkapták a facebookos drogot áruló maffiózókat

2015.07.20. 14:49 Módosítva: 2015.07.20. 16:04

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a napokban egy bűnszövetségben működő csoport valamennyi tagját elfogták - számolt be a rendőrség. Kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt eljárást folytat szabadlábon hagyásuk mellett hat magyar állampolgár ellen. Az alábbi videón látható az elkapás, a profi gyártósoruk és a kicsit sem feltűnő, citromsárga Chevrolet Camarójuk.

Weboldalakon árulták a kábító hatású anyagot

Az interneten illegálisan kereskedő csoport tagjait július 16-án az ország több pontján összehangolt akció keretében fogták el az Europol közreműködésével.

A bűnszövetségben működő csoport tagjai weboldalakon legálisnak hirdetett „herbál” és „füstölő” alapanyagokat – főleg spanyolországi címeken keresztül – Kínából rendelték, majd 2014 júliusa óta folyamatosan továbbértékesítették.

A nyomozók szerint ez a csoport is árusította a hírhedt facebookos tablettát is (a Facebook logójával), amitől korábban tucatnyi fiatal lett rosszul.

Spanyol céget alapítottak

A gyanúsítottak a vagyonkimentésre spanyol céget is alapítottak, illetve az alapanyagok ellenértékeként több tízmillió forintot utaltak kínai címzetteknek, ezért a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyolc bankszámlát zár alá vett, és elérhetetlenné tették az érintett weboldalakat.

Luxusban éltek, nem fizettek adót

A gyanúsan magas életszínvonalon élő elkövetők legális jövedelemmel nem rendelkeznek, adóbevallási és adófizetési kötelezettségüket évek óta nem teljesítették, ezért a rendőrök értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt.

A házkutatások alkalmával a nyomozók lefoglaltak egy tablettázó-, és két kapszulagépet, tablettákat, porokat, az előállításhoz használt eszközöket, ékszereket, valamint a videón látható Camarót is.

A további eljárást igazságügyi vegyészszakértő bevonásával a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.