Fel akarta gyújtani a családját egy tiszaroffi férfi

2015.07.20. 11:04

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy tiszaroffi férfi ellen, aki nem tudott belenyugodni abba, hogy élettársa elhagyta és magával vitte öt gyereküket is. Megpróbált végezni a családdal. Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2014. július 12-én éjfél körül az ablakot betörve bemászott a nő és új barátja otthonába, benzint locsolt szét, és öngyújtóval meg akarta gyújtani.

A bentlakók szerencséjére azonban az öngyújtóból pont ekkor fogyott ki a gáz, a szikrája pedig – a férfi folyamatos próbálkozása ellenére - nem lobbantotta lángra a benzint. A sikertelen kísérlet után a férfi először rátámadt volt élettársára, utána pedig arra a fiára, aki segítséget próbált hívni, de ekkor a nő új barátja egy vasrúddal akkora ütést mért a lábára, hogy nyílt lábszárcsont törése keletkezett. Ezután a család már ki tudott menekülni a házból, hogy segítséget hívjanak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel több emberen, részben gyerek sérelmére elkövetett emberölés kísérlete (és még valamilyen más, kisebb súlyú bűncselekmény miatt is) miatt emelt vádat.

  Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja ezeket a segélyvonalakat: 06-40-630-006 (hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig), 06-80-505-101 (este 6 és 10 között szerda és hétvége kivételével)