Még két hónapig mondhatunk véleményt az internetről

2015.07.20. 23:26

Két hónappal meghosszabbítják a digitális fejlesztésekről, illetve az internetről szóló nemzeti konzultációt, vagyis az InternetKont, így nem július, hanem szeptember végéig lehet válaszolni a kérdésekre – jelentette be Deutsch Tamás, a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn az M1 esti hírműsorában.

Deutsch elmondta: eddig csaknem 20 ezren válaszoltak az interneten feltett kérdésekre, és bízik abban, hogy a meghosszabbított válaszadási lehetőség jelentősen növeli ezt a számot. Reményei szerint akár 10 ezerrel is többen lehetnek a "párbeszédben részt vevők" szeptember végére – írja az MTI.

Ezek nagyon alacsony számok a bevándorlásügyi konzultáció több százezres válaszadói számához képest, így érthető, hogy hagynának még egy kis időt a szépítésre. A hosszabbításból következően viszont a válaszokra épülő  döntés-előkészítő  anyag is két hónappal később, vagyis november végén kerülhet csak a kormány elé.

Deutsch Tamás múlt pénteken Velencén, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) az MTI-nek elmondta: a konzultáció célja, hogy a kormányzati döntéseket megelőzően a fontos ügyekben legyen olyan széles körű társadalmi párbeszéd, amelyben mindenki kifejtheti a véleményét. Ilyen ügynek nevezte az internetet érintő adók csökkentését, az oktatásban a digitális kompetenciák erősítését, a kis- és középvállalkozások támogatásának erősítését, és a figyelem felhívását a fiatalokra leselkedő világhálós veszélyekre.