A szegedi Csillagban dolgozott smasszerként a szegedi lány támadója

2015.07.21. 17:50 Módosítva: 2015.07.21. 22:24

Azonosította a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 18-án 22 óra 35 perc körül az Újszegedi Partfürdőnél megvert egy egyetemista lányt és társait. A férfit őrizetbe vették, közösség tagja elleni erőszakkal vádolják - közölte a rendőrség.

Nem rendőr

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek megküldte. Az MTI kérdésére a rendőrség azt közölte, hogy a gyanúsított nem rendőr. A rendőrség általában akkor hivatkozik hatáskör és illetékesség hiányára, ha az érintett tagja a hivatásos állománynak, azaz rendőr, büntetésvégrehajtási dolgozó, katona, bíró, vagy országgyűlési képviselő.

Az Index szerda reggel hivatalos forrásból megtudta: valóban börtönőr az elfogott férfi, méghozzá a Csillag néven ismert szegedi börtön-és fegyházban dolgozott. Miután kiderült, mivel gyanúsítják, azonnal kirúgták az intézményből. (Kedden a hvg.hu írta meg elsőként, hogy a férfi börtönőr.) 

Szombat éjjel egy csoport a szegedi Wake Up Color Festival környékén, a Belvárosi híd közelében belekötött egy bevándorlónak hitt, félvér, kubai-magyar fiúba, majd olyan súlyosan bántalmazták a fiú barátnőjét, hogy eltört az arccsontja. Egy fekete ruhás kopasz azért kötött bele a félvér fiúba, mert azt hitte, hogy bevándorló. Elindult felé, hogy megverje, és közben azt kiabálta, hogy „Takarodj az országból!”.

Az azonosítást valószínűleg nagyban segítette, hogy hétfő este egy videót tettek közzé a támadásról:

A megvert lányt hétfő délelőtt megműtötték, a műtét sikerült. A lány barátja, Viktor Facebook-adatlapjáról kiderül, hogy Kuba fővárosában született, egyévesen került Magyarországra, és egy szegedi reklámügynökségnél dolgozik.

A Csongrád Megyei Főügyészség szerint a folyamatban levő eljárás miatt az ügyészség csak szerdán ad bővebb tájékoztatást.