Ingyenessé tenné a menekülteknek a BKV-t a PM

2015.07.21. 18:08

Ingyenessé tenné a menekültek számára a budapesti tömegközlekedést a Párbeszéd Magyarországért képviselője - tudta meg az Origo.  Afgán és szír menekültek százai bolyonganak Budapest utcáin, a többség viszont nem marad sokáig, tovább utazik a befogadóállomásokra, és Naszályi Márta szerint ingyen BKV-val sokkal gyorsabban jutnának el a vidéki táborokba.

A jelenlegi helyzet szerint miután valakit elfognak a határnál, kap egy igazolást, amivel el kell mennie egy befogadóállomásra. A vasutat ingyen használhatják, de a budapesti tömegközlekedésért fizetniük kell.

Naszályi Márta, a Párbeszéd Magyarországért képviselője nyílt levélben kérte Tarlós Istvánt és a BKK vezetőségét, hogy az érvényes papírokkal utazó migránsok használhassák ingyen a fővárosi járatokat, legalább a pályaudvarok között.

A cikk szerint az MSZP felajánlotta a Jókai utcai székházát a migránsokat segítő önkénteseknek, hogy az épületet logisztikai és kommunikációs központként használják.

Hétfőn arról számoltunk be, hogy egy szegedi migránssegítő szervezet visszautasította a városban kampányolni megjelent Demokratikus Koalíció adományait, mert nem akart pártpropaganda része lenni.