Rabszolgák művelték meg a zempléni kenderfarmot

2015.07.21. 09:30

Rabszolgamunkásokkal műveltette meg kenderültetvényét egy zempléni férfi - derül ki a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség MTI által ismertetett közleményéből. A 60 éves férfi - aki ellen kedden emeltek vádat - zempléni tanyáján a vádlott több kiszolgáltatott helyzetben lévő embert dolgoztatott, gyakorlatilag szállás és élelem fejében. Egy hajléktalan kényszermunkását rendszeresen ütlegelte, azzal fenyegette, hogy megöli, ha elhagyja a tanyát. Ő a csaknem egy évnyi érzelmi és fizikai kihasználás, sanyargatás következtében poszttraumás stressz-szindrómában szenved.A többiek, társuk bántalmazását látva szintén rettegtek a vádlottól, és ellenvetés nélkül végrehajtották utasításait.

A tanyán marihuána alapanyagául szolgáló indiai kendert termesztettek. A 172 tőből álló kannabiszültetvényt a sértettek művelték, akik nem is tudták, hogy milyen növényeket gondoznak. A rendőrség tavaly szeptemberben ütött rajta az ültetvényen, ahol nem csak a növényeket foglalták le, hanem engedély nélkül tartott,

lézerirányzékkal ellátott hangtompítós puskákat és nagy mennyiségű lőszert

A tanya tulajdonosát akkor őrizetbe vették és a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, és az ügyészség hosszú bűnlajstrommal emelt vádat ellene:

  • Jelentős mennyiségre, termesztéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés
  • sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése
  • lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés