Tűzforró autóban hagyták a kutyát, kis híján elpusztult

2015.07.21. 16:54

Egy felforrósodott autóban felejtettek egy francia buldogot a szombathelyi Szelestey utcában, amire egy járókelő figyelt fel. A nő már sokkos állapotban talált rá az ebre, ami síró és nyüszítő hangot hallatott, ezért először azt hitte, egy gyereket hagytak a kocsiban, írja a Nyugat.hu.

A parkolójegy alapján a kutya már legalább húsz perce lehetett az autóban, és bár ez egyik ablak résnyire le volt engedve, ez a 32 fokos kánikulában nem sokat ér. A nő a közelben tartózkodóktól kért segítséget, majd velük együtt értesítették a rendőrséget és az állatmentőket. Amíg ők kiértek, az autó ablakát lejjebb rángatták, így ki tudták nyitni az ajtót.

A kutyát rendkívül rossz állapotban szabadították ki a kocsiból: hányt, remegett, nem tudott lábra állni sem. Amíg a segítség megérkezett, vízzel locsolták és próbálták hűteni az állatot. A kutyát később az állatkórházba szállították.

Egyelőre nem tudni, hogy a felelőtlen gazda okozta kínzást túl fogja-e élni a kutya, de az biztos, hogy ha néhány perccel később jön a segítség, akkor már nem sikerül megmenteni

– írja a Nyugat.hu.

A rendőrség állatkínzás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a kutya gazdája ellen.