Még durvább fokozatra kapcsol a kánikula

DEBRE20150718002
2015.07.22. 19:35

Eddig is 35 Celsius felett volt a napi csúcshőmérséklet, de a következő napokat még nehezebb lesz átvészelni. A közeledő front előtt ugyanis nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, így pedig már nem csak meleg lesz majd, hanem fülledt, már-már trópusi idő is - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán.

A következő napokban déli, délnyugati irányból meleg és páradúsabb levegő érkezik a térségbe, így újra lehetnek záporok, zivatarok. igazi felfrissülést azonban ezek nem jelentenek majd. A hőségnek csak jövő hét elején lesz vége.

A meteorológiai szolgálat csütörtökre a tartós hőség miatt Vas megyére másodfokú, az ország többi részére viszont a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adott ki. Emellett a heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A legalacsonyabb hőmérséklet 17-25 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 32-38 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta: csütörtökön főként az Alpokalján lehet nagyobb területen 27 fok alatti átlaghőmérséklet.