A kick-box szövetség elítélte a lányverő börtönőrt

2015.07.23. 21:57

A Magyar Kick-box Szövetség közleményt adott ki a szegedi lányveréssel gyanúsított börtönőr és kick-box edzővel kapcsolatban. Eszerint sajnálattal és szomorúan értesültek arról, hogy a Szegeden megvert lány támadója a sportág egyik szegedi klubjában edzőként dolgozott.

A Magyar Kick-Box Szövetség, miután értesült a támadó kilétéről, azonnal összehívta a fegyelmi bizottságot, amely azonnali hatállyal felfüggesztette az érintett férfi és az általa vezetett egyesület szövetségi tagságát, a szövetség keretein belül gyakorolható edzői tevékenységének lehetőségét.

A szövetség – mint arra közleményében kitér– minden ilyen és ehhez hasonló tettet elítél. Hiszi és vallja, hogy az erőnek a ringben vagy tatamin, fair küzdelemben van helye, egy igazi sportoló tudásával, erejével nem él vissza, nem bánt senkit. Egyúttal a szövetség reméli, hogy ez a szégyenteljes viselkedés, a szabályokat, törvényt abszolút mértékben betartó, nagyon komoly emberi és sporteredményeket is elérő kick-boxos sportolókat nem bélyegzi meg.

A Magyar Kick-Box Szövetség a megtámadott lánynak jobbulást és gyors gyógyulást kíván. 

Mint arról beszámoltunk, szombat éjjel egy csoport a szegedi Wake Up Color Festival környékén, a Belvárosi híd közelében belekötött egy bevándorlónak hitt, félvér, kubai–magyar fiúba, majd olyan súlyosan bántalmazták a fiú barátnőjét, hogy eltört az arccsontja. Hétfőn  egy videó is előkerült  a támadásról.

Ahogy azt szerdán megírtuk, S. Vilmos egy évtizede tiszthelyettesként dolgozott a szegedi Csillag börtönben, és minden pszichológiai vizsgálaton megfelelt. Őrizetbe vétele utáni kihallgatásán tagadta, hogy ő támadta volna meg a fiatal lányt. A rendőrség még keresi a rasszista támadás többi elkövetőjét, két-három embert.