A vihar betett a vonatoknak is, késnek

2015.07.25. 20:01

A Mávinform szerint este fél nyolctól a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vonal gyors és InterCity vonatai kerülővel, a Budapest-Cegléd-Szolnok-Hatvan vonalon haladnak. Emiatt 60-120 perces késés lehet. A vonatokat felár nélkül vehetik igénybe az utasok Budapest és Miskolc között. A vonatok a gödöllői és az aszódi állomást nem érintik, viszont Budapest-Keleti és Gödöllő, valamint Aszód és Hatvan között közlekednek a személyvonatok.

Aszód és Gödöllő között továbbra is azon dolgoznak a szakemberek, hogy a tehervonat alá szorult kidőlt fát eltávolítsák, ezután kezdhetik meg a felsővezeték javítását, amely akár késő éjszakáig is eltarthat.

Zárlat a Baltonnál

A dél-balatoni vonal Siófok és Balatonszemes közötti szakaszán is zárlatot okoznak a felsővezetékre került faágak.

A dél-balatoni vonal Balatonaliga és Balatonszemes közötti szakaszán az átvonuló vihar miatt zárlat keletkezett a felsővezetékben. A két állomás közt szünetel a közlekedés. Jelentős, 20-120 perces késések várhatók a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon este.

A Budapest-Vác-Szob vonalon, Gödnél szintén fa dőlt az egyik sínpárra, emiatt Dunakeszi felé csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. Ez 10-20 perces késést a szobi vonalon.