Lopáson kapták a 64 Vármegye makói elnökét

2015.07.27. 10:00 Módosítva: 2015.07.27. 12:07

Gyanús zajokra ébredt egy makói lakás tulajdonosa vasárnap hajnalban, majd meglátta, hogy valaki az egyik serpenyőjével a kezében áll az ablakban a ház köré felhúzott állványzaton.

Az MTI információi szerint a serpenyős tolvaj nem volt más, mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke, aki egyébként lefülelésekor az ablakon át visszaadta a konyhaeszközt, és arra hivatkozott, hogy az egész „csak poén” volt. 

Fotó: Police.hu

A sértett az eset után viszont észrevette, hogy a lakásból eltűnt némi készpénz és Zsolnay porcelánok is, így feljelentést tett, a gyanúsított T. Csabát estére el is kapták. Ekkor derült ki, hogy a radikális szervezethez tartozik, és hogy korábban garázdaság miatt már volt börtönbüntetésre ítélve: 2011-ben két év felfüggesztett börtönt kapott hivatalos személy elleni erőszakért, amiért egy kocsmánál ittasan kötekedni kezdett a rendőrökkel. Eredetileg négy év letöltendőt kapott, a HVIM teljes mellszélességgel kiállt mellette, és politikai koncepciós eljárást emlegetett.

T. Csaba most ismét előzetes letartóztatásba került a lopás miatt, amelyet részben beismert. 

Gyorsan törölték a honlapjukról

T. Csaba a HVIM holnapján az országos vezetőség tagjaként szerepelt egészen ma délelőttig. A HVIM azonban most kevésbé volt bajtársias, mint a férfi előző bűnügyekor: a hír megjelenése után azt állították, T. Csaba nem is tagja a szervezet országos vezetésének, a saját honlapjukon szereplő információ pedig téves. Azóta gyorsan törölték is a lopáson ért T. Csaba nevét.

A HVIM-et a 2006-os tévéostrommal elhíresült Toroczkai László alapította, jelenlegi elnöke pedig Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselője. A szervezetet tavaly 38 millió forinttal támogatta a Jobbik pártalapítványa.