Vesztegetéssel gyanúsítanak egy egri NAV-ost

2015.07.28. 14:58

Egy olvasónktól múlt héten kapott levélben az állt, hogy a NAV egri irodájából bilincsben vittek el egy NAV-alkalmazottat, akit aztán előzetes letartóztatásba helyeztek hivatali visszaélés, és korrupció miatt. Megkérdeztük a rendőrséget és a NAV-ot, mi igaz ebből.

A kalandos része − mármint, hogy a munkahelyéről vitték volna el az illetőt − nem igaz, ahogy az előzetes letartóztatást is csak kezdeményezték, a büntetőeljárás azonban végül az illető szabadlábra helyezése mellett zajlik.

Ami viszont biztosan tudható: büntető eljárás indult a NAV egyik dolgozója ellen. A Heves megyei redőrség többrendbeli hivatali vesztegetés gyanúja miatt folytat eljárást a 60 éves egri férfi ellen, akit - kihallgatását követően - bűnügyi őrizetbe vettek és egyben kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelynek elrendelését a bíróság nem tartotta indokoltnak. A férfit 2015. július 23-án állították elő a rendőrök egri otthonából.

A Nav hozzátette, „a NAV aktív segítséget nyújtott a felderítő munkához, és az ügyben a rendőrséggel folyamatosan együttműködik. A NAV a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtette".

Se a rendőrség, se a NAV nem árult el részleteket az ügyről, olvasónk, aki az eredeti információt szállította annyit írt: „az illető egy adóellenőr, aki sokáig cégeket, vállalkozásokat ellenőrzött. Majd kb 2-3 éve áthelyezték az operatív osztályra. Az operatív osztályról nemrég áthelyezték a fizetési kedvezmények osztályra".