BMW-s tanulóvezetőt vittek el a rendőrök

2015.07.31. 11:12

A Délmagyar.hu cikke szerint péntek reggel rendőrautó állta el egy BMW-s tanulóvezető útját Szegeden. Miközben két újabb rendőrautó érkezett a helyszínre, a rendőrök átvizsgálták a tanuló táskáját és a kocsi belsejét is. A tanulóvezetőt és az oktatót külön vitték el, a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Fotó: Frank Yvette / délmagyar.hu

mi folyik itt?

UPDATE: A szavazást egy picit okafogyottá teszi, hogy vidám levelet kaptunk a Csongrád megyei rendőrség kommunikációs osztályától, amiből kiderült, mi történt valójában:

„A Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs rendőrei 2015. július 31-én reggel Szegeden egy személygépkocsit állítottak meg, amelyben 5 afgán állampolgár utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének gyanúja miatt előállították.

Az intézkedés alatt az illegális bevándorlók azt jelezték a rendőröknek, hogy az intézkedés helyszíne mellett elhaladó tanulóautóban ülők részére fizették ki a pénzt a szállításért. A rendőrök ezért állították meg a tanulóautót. A Szegedi Rendőrkapitányság a tanulóautóban ülőket tanúként hallgatja ki, velük szemben ez idáig bűncselekmény gyanúja nem merült fel."