Megszólalt a gólyatábori erőszakoló

2015.08.05. 20:15 Módosítva: 2015.08.05. 21:36

Sokkal durvább dolgok történnek a gólyatóborokban, csak azok nem kerülnek napvilágra, erről beszélt a TV2 Tényeknek K. S. Szilárd, az ELTE gólyatáborban nemi erőszak miatt elítélt férfi, aki először szólalt meg nyilvánosan.

A bírósági végzés értelmében, a sértett személyiségi jogai miatt a TV2 nem kérdezhette a konkrét esetről, de K. S. Szilárd arra utalt, hogy az ő értelmezésében nem történt erőszak. Korábban a megerőszakolt lány azt nyilatkozta a Hvg.hu-nak, hogy "nem sok kellett ahhoz, hogy megfojtson. Azon gondolkoztam közben, hol fog elásni".

Arra a kérdése, hogy mik azok a még súlyosabb dolgok a gólyatáborokban, amire utalt, K. S. Szilárd nem akart válaszolni, mert azt mondta, azzal megsértett volna olyan embereket, akikkel korábban együtt dolgozott.

"Szerintem pontosan ideje volt, hogy a különféle egyetemi rendezvényeket kicsit jobban kontrollálják, és odafigyeljenek" - nyilatkozta a TV2-nek K. S. Szilárd.

Az interjúban azt mondta, a nemi erőszak az ő értelmezésében azt jelenti, hogy valaki valakivel annak beleegyezése nélkül közösülést hajt végre. A törvényben viszont az áll, hogy ha a sértettet az által nem akart, bármilyen szexuális cselekvésbe bevonják, az már nemi erőszaknak számít - hangzott el a riportban.

A korábbi, 1996-os ügyéről is kérdezték, ekkor 5 évet ült erőszakos közösülés miatt, de azt mondta, erről sem nyilatkozhat, mert a mostani ügyének része.

K. S. Szilárdot júniusban első fokon 7 és fél év börtönre ítélte szexuális erőszak miatt a Fonyódi Járásbíróság, amiért tavaly augusztusban megerőszakolt egy lányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában. A börtönbüntetés mellett 8 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett. Az ügy a Kaposvári Törvényszékre kerül tovább másodfokra, ősszel folytatódik.