Gejzír tört fel a 120-as buszon

WP 20150806 08 54 36 Pro
2015.08.06. 09:59 Módosítva: 2015.08.06. 15:08

Gyöngyösi utcai 120-as busz megállója, elszállt a fűtéscső. A buszról mindenki pánikolva leszaladt, ketten kaptunk a gőzből, személyi sérülés nincs, várjuk a helyszínelőket

− írta tömör helyzetjelentését olvasónk, Gergely. Sokat nem igazán kell ezen magyarázni: ezek szerint a 120-as buszon feltört a hűtőfolyadék, ami olyan forró, hogy bárkit leforrázhatott volna, de itt most szerencséje volt a busz utasainak.

Ez a típusú baleset nem egyedi a budapesti tömegközlekedésben, éppen két napja számoltunk be egy ugyanilyenről. A 134-es buszon a járólap felpattant, forró, olajos vízsugár tört fel. Egy fiú másodfokú égési sérülésekkel került kórházba, ahol egy hetet kellett eltöltenie, miközben a BKK csupán helyszíni ellátásról és könnyű sérülésről beszélt. A Mercedes Citarót bűnügyisek foglalták le, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával nyomoznak. Egy másik ilyen busz februárban már teljesen kiégett.

A legutóbbi balesetnél egy Citaro típusú busszal volt probléma, a busz hűtőrendszerének egy csöve elrepedt, emiatt a forró hűtőkőfolyadék nagy nyomással az elmozdult motortér takaró fedél alatt kispriccelt. A BKK akkor azt írta, „...a július 24-én történt eset után pedig a motorterek zárófedeleit munkatársaink szintén soron kívül átvizsgálták, ahol szükséges volt, a rögzítést megerősítették".

Gejzír után a 120-as buszon

Ennél a balesetnél egy régi Ikarusról van szó.

Frissítés: A BKK délután 3 órakor reagált megkeresésünkre, mint írták 8:50-kor a 120-as buszon a Gyöngyösi utcai megállónál kilyukadt a vízcső a buszban, és a kiáramló víz az utastérben lévő szerelőfedelet elmozdította. A víz személyi sérülést nem okozott, csak két utasnak szennyeződött a ruházata. A busz javításáról intézkedtek, az IK-260-as típusú buszokat soron kívül ellenőrzik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport