Senki nem szedte össze a szemetet a Várban borozók után

2015.08.07. 17:35

"Egy üveg borral a várban" – címmel szerveztek tegnap estére közösségi találkát a Budai Várba, a Mátyás templom környékére.

Lesz minden: szép kilátás bámészkodóknak, zöld terület a természetkedvelőknek, zeg-zugok a szerelmeseknek, valamint 8tól díjmenetesen látogatható a Halászbástya!

– írta a Facebookon a szervező. 14 ezren jelezték részvételüket, viszont csak két-háromszázan jöttek el. Nyugodt hangulatú találkozó volt, fűben ücsörgő párok, gitározó fiúk, négykézlábazó gyerekek jöttek össze a Mátyás templom melletti füves téren. A templom mellet pedig öten ácsorogtak telefonálgatva, Közterület Felügyelet feliratú pólóban. Valószínűleg az alkoholfogyasztási tilalommal kapcsolatban kértek iránymutatást, de végül nem avatkoztak közbe.

A "találkozási pont" a világörökség része és nem kevésbé a saját büszkeségünk. Ehhez mérten vigyázzunk rá. Nyilván kőből van, nem olyan egyszerű elpusztítani, de azért megintcsak egy normális emberi hozzáállás szerint figyeljünk oda az ilyesmire!

– szólt az intelem a Facebookon. A résztvevők azonban rengeteg szemetet hagytak maguk után, ahogy azt az Ittlakunk.hu írja. Egy olvasó hajnalban videót is készített a hátrahagyott hulladékról.

Posted byTomopulosz Vinotéka on Thursday, 6 August 2015

Közelben lakó kollégánk szerint ez egy nagyon tisztán tartott terület, ma hajnalban viszont a kutyások álltak neki a rendrakásnak. Nyilván jó lett volna, ha a borozók nem szemetelnek, vagy összeszedik maguk után a palackokat, flakonokat, és valószínűleg az is segíthet legközelebb, ha a hatóság öt közterületfelügyelő helyett inkább két takarítót küldenek, ők is végeztek volna fél óra alatt, így mindenki boldog lehetne.