A CÖF szerint Sólyom László politikai okokból látogatott meg menekülteket

2015.08.13. 11:28
Azzal még nem volt bajuk, amikor Lévai Anikó adományokat vitt menekült gyerekeknek.

A részben Fidesz- és közpénzből működő Civil Összefogás Fórum legújabb közleménye olyan kristálytiszta kettős mérce, hogy talán már idén szeptembertől egyetemi tananyag lesz. 

A CÖF szerint Sólyom László politikai okokból látogatott meg menekülteket a II. János Pál pápa téren, amit "Kocsi Máté szerint tönkre tettek a bevándorlók", írták.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat / Facebook

A CÖF szerint Sólyom lépése ellentétes a kormány azon törekvésével, hogy a menekültáradat ne okozzon "szükségtelenül nagy károkat Magyarországon". Ezután a CÖF felsorolja Sólyom több, évekkel ezelőtti kérdéses lépését a köztársasági elnöksége idejéről. 

Arról viszont megfeledkeztek, hogy másfél hónappal ezelőtt Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezettel egymillió forint értékű gyerekápolási csomagot vitt a nagyfai menekülttáborba

Megkérdeztük a CÖF-től, hogy Lévai Anikó lépése is ellentétes volt-e a kormány törekvéseivel. Azt a választ kaptuk, hogy a közleményen túl nincs mit mondaniuk a témában. 

Mindenkinek köszi

A délutáni kormányinfón Lázár János miniszter hosszú felsorolást tartott arról, kiknek köszöni, hogy segítenek a Magyarországon tartózkodó menekültek ellátásában. Lázár külön megköszönte Sólyom László és Lévai Anikó tevékenységét.