Tuzson üdvözli az Afganisztánba kikerülő kormányplakátokat

2015.08.13. 12:34

Az Index írta meg szerdán, hogy a kormány azt tervezi, hogy a menekültellenes kampányát kiterjeszti a menekülteket kibocsátó országokra, így Afganisztánra és Szíriára is. A magyar plakátok azzal próbálják elriasztani az útra kelő afgán és szír migránsokat, hogy a Szerbia felőli országhatáron kerítés épült, nehézzé vált ezen az útvonalon eljutni Nyugat-Európába. Úgy tudjuk, hogy a hirdetésekben azt is érzékeltetni akarják, hogy a magyar kormány nem várja tárt karokkal a migránsokat.

Megpróbáltuk elképzelni a plakátok szövegét is, ebben a cikkben vártuk olvasóink szavazatait, jelenleg toronymagasan a "Magyarország: Rosszabbak vagyunk, mint az Iszlám Állam" vezet. Akkor hiába kerestük Giró-Szász András és Kovács Zoltán kormányszóvivőket, nem reagáltak az értesülésünkre.

Elsőként csütörtökön Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője kommentálta a hírt. Mint mondta, ő is a hírekből értesült a külföldre szánt plakátokról, de mint mondta, 

arra kell törekedni, hogy minden eszközzel megvédjük az ország határait, és annak is hírét vigyük, nem lehet csak úgy átmenni a magyar határokon.

Mint mondta, ezt az információt minden eszközzel el kell juttatni azokhoz, akik megtévesztve elindulnak az EU felé.

Magyarországnak határozott a politikája ebben a kérdésben, nem szeretnénk, ha Magyarország átjáróház lenne.