Amit Kocsis Máté nem fog elfelejteni

2015.08.17. 10:23 Módosítva: 2015.08.17. 10:23

Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester a Napi Gazdaságnak adott interjújában beszélt az őt körülvevő közegről. „Valahogy önt mindig megtalálják valamivel” – veti fel a Napi Gazdaság.

Amikor Ungár Klára, volt SZDSZ-es politikus azt írta Kocsisról, hogy az azonos neműekhez vonzódik, az Kocsis szerint nem is őt, hanem a feleségét viselte meg jobban. Ettől még elfelejteni nem fogják Ungárnak, amit tett, mondta a lapnak.

Aki csak úgy tud egy kis médiafigyelmet magára irányítani, hogy hazudozik, vagdalkozik és ezzel durván megsérti mások családi és magánéletét, az több mint ízléstelen. A politika íratlan szabályai pedig kifejezetten tiltják az ilyesmit.

A II. János Pál pápa térrel kapcsolatos késelésekről, nyomorról szóló bejegyzését azzal indokolta, hogy

ami két-három hete volt ott, az szinte fölfoghatatlan. Annyi lakossági panasz, közterületi és városüzemeltetési probléma egy helyen még talán sosem volt a kerületben, mint akkor, ott. A polgármesternek pedig az a dolga, hogy mindezt szóvá tegye és megoldja.

Szerinte az, hogy a sajtó egy része kritikusan áll hozzá a kijelentéseihez, illetve az intézkedéseihez, annak tudható be, hogy 

az ellenzéki sajtónak ez a politikai feladata. Az illegális bevándorlók pártját fogják a baloldali pártok is, így sajtómunkásaik is ezt teszik. Megható fotókat és szép történeteket tesznek közzé a migránsokról, holott a valóság azért enyhén szólva is más. 

Hogy nőttek-e a bűncselekmények a migrációs hullám felpörgése óta, Kocsis azt mondta, „Budapest lakói nem érzékelnek annyit az illegális bevándorlással kapcsolatos problémákból, mint amennyi van valójában. Ez a rendőrség és a társ­szervek kiemelt és profi munkájának köszönhető. A Fővárosi Önkormányzat rendészeti tanácsnokaként több információ­val rendelkezem, mint egy átlag hírfogyasztó, látom, mennyi többletmunkát jelent a BRFK-nak, hogy a migrációs hullám közepén is fenntartsák a rendet és garantálják a budapestiek biztonságát.”

Szerinte „a tömeges törvénytelen határátlépő között, ha nem cselekszünk, egy idő után megjelenhetnek a terroristák is”.

Kocsis elmondta, hogy ő kiválóan kijön Tarlós István főpolgármesterrel, a Tarlós–Lázar-konfliktust és nyilvános üzengetést pedig így kommentálta:

Két jó humorú, karakteres ember.

Ugyanakkor szerinte a kettejük közti vita jó tartalmú vita, és úgy tudja, hamarosan megszületik a megoldás is, amivel Budapest csak nyerhet. Kocsis Máté szerint egyébként a főváros rohamosan fejlődik, és a nyári munkálatok miatti dugókon nem bosszankodik, mivel nyugodt típus. Arra a kérdésre, hogy vannak-e főpolgármesteri ambíciói, azt válaszolta: 

Erre irányuló ambícióim nincsenek, és ennek a kérdésnek semmilyen aktualitása sincs.

A 3-as metró felújításáról, amelyet rosszabb kondíciókkal az oroszok nyertek, kijelentette: 

„Az mindig szórakoztató, amikor a baloldaliak korrupcióról beszélnek. Babérkoszorús bajnokok benne. A közbeszerzési eljárást törvényesen lefolytatták, az oroszok nyertek. Ha mások nyertek volna, az ellenzék amiatt háborogna. Az állandó támadásuk nem változtatja a tényeket: ők nem tettek semmit a 3-as metróval, ellenben kifosztották a BKV-t."

Bővebben a Napi Gazdaságban.