Azt hiszi, hogy ez csak egy könnyű nyári zápor? Hát nem. Egész héten esni fog!

D  VG20150817032
2015.08.17. 19:11 Módosítva: 2015.08.17. 22:15

Mély együttérzésünket küldjük azoknak az olvasóinknak, akik ezt a hetet vették ki szabadságnak, és nem kívánták ehhez elhagyni az országot. Az OMSZ előrejelzése szerint ugyanis az, ami most történik a szemünk láttára, nem csak egy futó zápor, zivatar, hanem egy hosszan elhúzódó csapadékos időszak. Ennyire hosszan:

Bár kedden a dél óráktól délnyugat felől szakadozottabbá válik a felhőzet, máshol sok lesz a felhő, és főleg az északi, északkeleti tájakon várható eső. Zivatarok környezetében viharos széllökés is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-26 fok között alakul. 

Szerdán ismét több lehet az eső, ugyanis a Kárpát-medence feletti elhelyezkedő sekély ciklon sokfelé jelentős esőt hoz, de leginkább az északkeleti országrészben kell számítani rá. A hajnali 14-19-ről, napközben 18-27 fokra emelkedik a hőmérséklet.

Augusztus 20-án sem lesz érdemes nekiindulni a Balatonnak, ugyanis a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon sokfelé kell számítani esőre, máshol viszont éppenhogy csak felszakadozik a felhőzet.

Bár a meteorológia pontosan csak 72 órára tud előrejelzést készíteni, mostani információik szerint még pénteken is számíthatunk szórványosan záporokra, zivatarokra, nagyobb valószínűséggel a keleti megyékben.

Szombaton és vasárnap talán már részünk lehet több-kevesebb napsütésben, de szórványos záporeső, zivatar, és erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre továbbra is számítani kell. Hajnalban már csak 11-17, napközben 20-25 fok lehet.

Addig is egy pillanatkép a hétfő estéből:

Az ember küzdelme az elemekkel egy random budapesti aluljáróban. @pexpixel videója az @everydaybudapest csoportból. #vihar #eső #monszun #mindekozben

Index.hu (@index.hu) által közzétett videó,