A tegnapival megúsztuk az ítéletidőt? Az nem biztos

IMG 4429 copy
2015.08.18. 08:45

Hatalmas vihar csapott le Budapestre hétfőn kora este. A hétfő esti kaotikus állapotokról itt olvashat>>>

Arra készüljenek a budapestiek, hogy egy sor helyen problémás lehet a kártyás fizetés internet és telefonvonal hiányában, és vannak hivatalok is, amik nem tudnak kinyitni. Ilyen például a Baross utcai kormányablak. Reggel zárva vannak a Podmaniczky utca és környéki, valamint a Mester utcai boltok is. Ha a vihar következményei miatt fennakadást észlel a fővárosban, írjon – információit, viharkáros képeit, videóit a tema+vihar@mail.index.hu címre küldheti.

A városban hétfőn este 31 elektromos alállomást öntött el a víz, ezekből eltávolították a csapadékvizet, a többi az Elműn múlik. A cég szóvivője elmondta, hogy 40 ezer háztartásnál kapcsolták le az áramot biztonsági okból. Ezeket folyamatosan kapcsolják be, késő délelőttre még 9 ezer háztartásban nem volt áram, de még délben is ugyanerről a számról jöttek hírek.

Több postahivatal is zárva tart. A zárva tartó és a helyettesítő posták listája itt>>>

Az Országos Bírósági Hivatal informatikai rendszerében is szolgáltatáskiesés van. Az üzemzavar állásáról a birosag.hu-n tájékozódhat.

Az Uzsoki utcai kórház sürgősségi osztálya kedd estétől újra rendben működik, a traumaellátás szerdán indulhat újra, mondta az MTI-nek a kórház főigazgatója. Az eső miatt az alagsorban lévő művese állomás, a patológia, az izotópdiagnosztika, a kazánház és a konyha is működésképtelenné vált. A kórház dolgozói folyamatosan dolgoznak a helyreállításon. A tervezett műtéteket el tudták végezni. A kár felmérése még tart.

A katasztrófavédelem szerint tegnap 2200 bejelentés érkezett hozzájuk, a tűzoltóknak közel 500 helyszínen kellett beavatkozniuk. A tegnap délután egy óra alatt több eső esett a főváros belső részén, mint az augusztus havi átlag. A fővároson kívül Veszprém, Somogy és Fejér megyében is komoly gondot okozott a vihar.

A BKK kezd magához térni, de érdemes átfutni a reggeli jelentésüket. Ja, és úgy készüljenek, hogy aluljárókban található automaták beáztak, több helyen nem működnek.

FIGYELEM! FRISS KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓKTegnap este jelentős mennyiségű csapadék hullott Budapesten és környékén, ami tö...

Posted by BKK - Budapesti Közlekedési Központ on 2015. augusztus 17.

Ehhez képest új fejlemény, hogy a Szépvölgyi utat lezárták a Bécsi útnál, mert beszakadt az útpálya. A 29-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Szentlélek tér H felé nem érinti a Kolosy tér és a Zsigmond tér megállót.

Korábban a Fővám téren szakadt be az úttest.

A katasztrófavédelem arra kéri az embereket, hogy ha egy bejelentés már nem aktuális, akkor hívják ismét a segélyszámot. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerint kedd estére országszerte már több mint ötszáz helyszínen befejeződött a kárelhárítás, már szinte csak Budapesten maradt folyamatban lévő munka. Összesen ugyan több mint kétezer riasztást kaptak, de káresemény ennél kevesebb volt, mert sokszor többen is ugyanazt az esetet jelentették. A tűzoltók még leginkább szivattyúzással vannak elfoglalva, mondta az MTI-nek a szóvivő.

A MÁV szerint kedd estére befejeződtek a helyreállítási munkálatok Balatonmáriafürdőnél, és szerda hajnaltól megindul a forgalom Fonyód és Balatonszentgyörgy között. Balatonmáriafürdőnél Balatonszentgyörgy irányába egy rövidebb szakaszon egyelőre 20 kilométer per órás sebességkorlátozást vezettek be, és fokozott pályafelügyeletet rendeltek el.

Egy balatonmáriafürdői gyerektábor 100 lakóját ideiglenesen a balatonkeresztúri sportcsarnokban helyezték el éjszakára. Az épületekbe betört a víz, ezért azokat fertőtleníteni kell.

Még mindig várható újabb, jelentős mennyiségű eső, tájékoztatta a meteorológiai szolgálat az MTI-t. Kedden a Dunától keletre lesz záporos, zivataros az idő, arrafelé hullhat rövid idő alatt 20-40 milliméternyi eső. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben néhány helyen ennél is több, akár 40-60 milliméternyi csapadék is lezúdulhat. (Budapesten 83 milliméternyi eső hullott este, a havi átlag 50 milliméter.) Több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében.