Víz alatt az Uzsoki kórház és a Szabó Ervin könyvtár

2015.08.18. 01:12

Szabó Ervin könyvtár

A Szabó Ervin könyvtár annyira beázott, hogy a plafonról ömlött a víz vödrökbe – írta Andris. Hétfő este negyed 8-kor mindenkit kiküldtek a könyvtárból, az áram is elment. 

Fotó: Andris / Olvasónk / Index

Uzsoki utcai kórház

Egy olvasónk hívta fel este a figyelmünket, hogy érdemes lenne felhívni a kórházat, mert a folyosókon áll a víz. A kórház illetékese elzárkózott a nyilatkozattól, ezért a zivatar miatt a szerkesztőségben ragadt totalcaros kollégánk, Zách Dániel odaugrott, hogy megnézze, mi a helyzet:

Beázott az Uzsoki Utcai Kórház

Éjfél előtt fejezték be a tűzoltók a budapesti Uzsoki utcai kórház alagsorának szivattyúzását, de az itt található kazánházat és a sürgősségi osztályt még nem tudták megtisztítani a sártól.  Vélhetően a 2002-ben újonnan átadott épületszárny esővíz-elvezetésével lehet gond, ezért egy irattár is megrongálódott.

Az újszerű épületben itt minden folyosót elöntött a víz, az irodákban az betegellátó helyiségékben és a várótermekben is állt az iszap. Az kórház első emeletén a radiológia környékén is okozott károkat az eső, itt a plafonból csorgott a víz, egy egy helyen leszakadt az álmennyezet is.

A kórház alkalmazottai a kárelhárításon dolgoztak, az ügyeletes főorvos nem kívánt nyilatkozni az Indexnek, mert erre nem kapott engedélyt feletteseitől.

Királyfürdő

A Fő utcai Királyfürdő mindig megsínyli a nagyobb zivatarokat és az árvizeket, mert ez még a környék feltöltése előtt épült, vagyis a mai utcaszintnél körülbelül egy méterrel mélyebben van az alapszintje.