Sorozatszínész volt a Szigeten meghalt német férfi

2015.08.18. 08:06 Módosítva: 2015.08.18. 11:51

Fiatal, tehetséges színész volt a Sziget Fesztivál területén meghalt német fiatal, írja a Bors OnlineA lap információja szerint a halálos balesetet szenvedett 19 éves fiú Fynn Henkel, aki cserediákként érkezett az országba. 

"Pécsen tanult, és közben UNESCO-nagykövet is volt. Fynn H. gyermekkorától színészkedett, 2010–2015 között 31 epizódban szerepelt egy sorozat­ban, amelyet nálunk is vetítették" − írja a lap.

IMDb-adatlapja szerint az 1996-os születésű Fynn Henkel  játszott a Nálatok laknak-e állatok? című tévésorozatban, a 2014-ben készült Be My Baby és a 16 über Nacht című filmekben, valamint a 2013-as Die schwarzen Brüderben.

Fynn Henkel Instagramja szerint augusztus elején Szerbiában és Montenegróban volt. Videóblogja szerint ezután Romániát utazta körbe még a Sziget előtt. Utolsó posztja augusztus 11-én jelent meg. Ebben Kolozsvártól búcsúzik, és azt mondja, most Budapestre indul. A blogot az Index egyik olvasója küldte be, aki szerint a blog címe a történtek fényében igencsak rossz ómennek bizonyult. A Pecsgehabt-ot magyarra talán úgy fordíthatnánk, hogy "megvolt Pécs", de ez a német "Pech gehabt"-ra utal, ami annyit jelent: pechem volt.

Ahogy arról  korábban beszámoltunk , több órával a fesztivál zárása után letört faág okozott balesetet a Hajógyári-szigeten. Az éjszakai vihar miatt a III. kerülethez közeli ártéri erdő egyik fájának ága a nagy súlyú víz miatt szakadhatott le, és esett egy alatta lévő sátrazóra.

A baleset egy figyelmeztető táblákkal tiltott, kempingezésre nem alkalmas területen történt, amiről a Sziget sajtóirodája azt írta, hogy

(a sátor) a fesztivál területén kívüli, elzárt, de alapvetően is nehezen megközelíthető helyen, az ártéren állt.

A Szigettől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy azért nem szóltak rá a német férfira, mert nem látták, hogy ott van: egy kívülről szinte észrevehetetlen, nagyon nehezen megközelíthető helyre bújt be a sátrával együtt, amit nem tudni, mikor vert le.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport