Mi közöm a menekültekhez?

D  US20150813010
2015.08.21. 08:41
Mondja, hogy nem úgy vitázik a kocsmában a menekültkérdésről, hogy a legalapvetőbb fogalmakkal sincs tisztában. Összeállítottuk azt a 12 alapkérdést, amiből illene legalább nyolc-kilencre helyesen válaszolnia, mielőtt állást foglal.

Készülni vagy utólag utánaolvasni ér: itt mutattunk grafikonokat a globális menekültkérdés adataiból, azt is elmagyaráztuk, hogy menekült ≠ bevándorló, és azoknak is adtunk gyakorlati tippeket, akik szeretnék segíteni a migránsokat, csak félnek, nehogy közben törvényt sértsenek. Annak is utánajártunk, mi történhet a kerítés közvetlen túloldalán.

Azóta megtudtuk, hogy határvadász századokat küldünk a határátlépőkre, és még a védett földikutyákra is rohamkitelepítés vár a kerítés miatt, melyről összes cikkünket egyébként itt olvashatja

Mi tényleg mindent megtettünk, hogy informáljuk, alsógatyában szöktünk Magyarországra a zöldhatáron át és még az ásotthalmi úton is elfogattuk magunkat. Bemutattuk annak a férfinak a történetét is, aki 7000 kilométert tett meg 500 euróból. Most már tényleg önön és a 12 kérdésen a sor, ne hozzon ránk szégyent!

Megvannak a propagandaképek? Rosszarcú, ápolatlan középkorú férfiak hordákba verődve tengnek-lengnek, szemlátomást rosszban sántikálnak. A menekültek és belső menekültek (saját hazájukban maradó, de otthonukat elhagyni kényszerülők) hányadrésze gyerek?
Honnan érkezett az EU-ba a legtöbb menedékkérő 2014-ben?
Tavaly év végén hány olyan ország volt, ami egymaga több menekültről gondoskodott, mint az EU 28 tagállama együttvéve az ENSZ adatai szerint?
Hanyadik lett Magyarország a beadott menedékkérelmek világrangsorában 2014-ben?
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) 2012-ben 2157, 2013-ban már majdnem 19 ezer, 2014-ben 42 777 menedékjog-kérelmet regisztrált Magyarországon. 2015. január elsejétől augusztus 18-ig hányat?
A menedékkérők hány százaléka állt tovább Magyarországról 2014-ben még a kérelem elbírálása előtt?
Az eljárás végét megvárók közül 2014-ben hány százalék kapott valamilyen védelmet (mekkora a magyarországi első fokú határozatok között az elismerési arány)?
Az EU 28 tagállamából ezzel hanyadikak voltunk tavaly? (első = legmagasabb, utolsó = legalacsonyabb elismerési ráta)
A dublini rendelet értelmében hány menedékkérőt küldtek vissza 2014-ben Magyarországra más uniós tagállamok?
2014 év végén hány elismert menekült vagy oltalmazott személy élt Magyarországon?
Beadhat a kerítésen túlról menedékkérelmet a nemzetközi jog értelmében egy migráns?
Előállhat olyan helyzet, hogy már magyar területen, de még a kerítés túloldalán migránsok életveszélyes állapotba kerülnek. Mi a magyar állam kötelessége?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

0-3 pont: Legközelebb a kitelepített földikutyák közé épüljünk be, hogy elkezdje olvasni a híreket? (Egyébként hallott már az ABBA/ACDC módszerről? Egy csapásra felfejlesztheti a teljesítményét anélkül, hogy tájékozódásra fecsérelné az idejét.)

4-8 pont: Egész jó, de azért ne kóricáljon kopott pulcsiban az ásotthalmi út szélén.

9-12 pont: Gratulálunk! Hivatkozzon bátran az Indexre, amikor legközelebb a menekültekre terelődik a szó törzsasztalánál! Ajándékcsomagunkban fogadja el az összes cikket, amit valaha menekültekről írtunk.