Robbanás volt a Richter gyógyszergyárában

2015.08.27. 09:15 Módosítva: 2015.08.27. 12:17

A fővárosi katasztrófavédelem közlése szerint robbanás történt reggel a Richter Gedeon Gyógyszergyár területén Budapesten. A munkások egy kisebb méretű tartályt bontottak, amelyben korábban metanolt tároltak. A munkálatok közben a tartály berobbant. Egy ember megsérült, írja az MTI.

A tűzoltók vízsugárral hűtik a detonáció helyszínét, illetve százméteres sugarú körben lezárták az érintett területet. A katasztrófavédelem mobil laboratóriumának mérései szerint a lezárt területen kívül nem található a lakosságra veszélyes anyag a levegőben.

Frissítés: A gyógyszergyár közlése szerint ketten sérültek meg a robbanásban. Mint írták, egy külsős cég végezte a tartálybontást, amikor tűz keletkezett. A cég egyik embere súlyos, míg a gyógyszergyár saját munkatársa könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset vizsgálatát a hatóságok és a gyógyszergyár illetékesei megkezdték. Az anyagi kár nem jelentős.

A katasztrófavédelem fél 12-kor kiadott közleménye szerint feloldották a gyár Gyömrői úti telepén a területzárat és visszaengedték a munkásokat is.