21 bevándorlót zsúfoltak egy kisteherautóba az embercsempészek

2015.08.29. 09:01
Négy román embercsempészt kaptak el az M5-ösön a rendőrök, 21 bevándorlót zsúfoltak össze egy kisteherautóba. Az M1-esen pedig két szerb és egy orosz embercsempészt fogtak el pénteken.

M5-ös: négy román embercsempész

A Csongrád megyei rendőrök az M5-ös autópályán négy román embercsempészt vettek őrizetbe, 21 illegális bevándorlót zsúfoltak össze egy kisteherautóban - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság  szombaton a Police.hu-n.

Szenti Szabolcs szóvivő azt mondta: a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége állított meg két járművet az M5-ös autópályán Röszke közelében péntek hajnalban. Egy bolgár rendszámú személyautó vezetett fel a sztrádán egy kisteherautót, utóbbiban 21 illegális bevándorló - 10 szír és 11 afgán állampolgár - utazott.

21 bevándorlót zsúfoltak egy kisteherautóba

A rendőrség 4 román férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, őrizetbe vették őket, és előzetes letartóztatásukról szombaton dönt a bíróság.  

M1-es: két szerb embercsempész

Két embercsempészt fogtak el a rendőrök Komárom-Esztergom megyében pénteken. Délelőtt a járőrök az M1-es autópályán állítottak meg egy autót, amelyet egy 32 éves szerb férfi vezetett. A járműben 20, magukat szír állampolgárnak valló személy utazott, papírjaik nem voltak, nem tudták igazolni magukat. A rendőrök a sofőrt előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol kihallgatása után a rendőrség őrizetbe vette – írta a Police.hu.

Ausztria felé tartott az M1-es autópályán az a 30 éves szerb állampolgár is, akit ugyanezen a napon fogtak el a rendőrök. A férfi öt török és hét szír állampolgárt akart jogellenesen kivinni az országból. A sofőr ellen embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette őt.

A rendőrség adatai szerint Csongrád megyében 2337 illegális bevándorlóval - köztük 553 gyermekkel szemben intézkedtek tegnap. A legnagyobb csoportot 0 óra 5 perckor Ásotthalom közelében fogták el. Ott 129 ember (72 afgán, 26 pakisztáni, 14 szír, 17 iraki állampolgár) lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Bács-Kiskun megye déli részén, az M5-ös autópályán és Kecskeméten 218 külföldit ellenőriztek, A 16 csoportban érkező bevándorló ellen a rendőrök idegenrendészeti eljárást indítottak.

M1-es: egy orosz embercsempész

A rendőrök ezt követően 12 óra 25 perckor az M1-es autópálya jobb pályatest 150. kilométer-szelvényében ellenőriztek egy osztrák forgalmi rendszámú kocsit is és annak utasait. Megállapították, hogy a gépkocsi sofőrje D. Timur 34 éves Bécsben élő orosz állampolgár jogellenesen akart Ausztriába juttatni négy szír férfit, akik az osztrák-magyar államhatár átlépéséhez szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

A járőrök a gépjármű vezetőjét és a külföldi személyeket elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították. D. Timur orosz állampolgár ellen embercsempészés bűntette, míg utasai ellen tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.