Újabb embercsempészt tartóztattak le a teherautós menekülttragédia miatt

2015.08.30. 10:24

Még egy embert vettek őrizetbe a zárt teherautóban meghalt menekültek ügyében szombat este. Az MTI azt írja, hogy újra egy bolgár állampolgárról van szó. A Készenléti Rendőrség szombat este fogta el a férfit, az nem derül ki a rendőrségi közleményből, hogy hol, de embercsempészés megalapozott gyanúja miatt folytatják ellene a nyomozást.

Az ausztriai A4-es autópályán hagyott teherautóban 71 menekült halálát okozó bűncselekmény miatt szombaton már három másik bolgár és egy afgán embercsempészt is letartóztattak. Az ügy fő gyanúsítottja egy libanoni származású bolgár állampolgár, aki a teherautó üzembentartója volt. A kisteherautót egy másik bolgár, illetve a magyar iratokkal rendelkező afgán férfi vezethette felváltva.

A magyar rendszámú, de szlovák feliratú hűtőkocsiban az osztrák rendőrök 71 menekült holttestét találták meg, köztük 59 férfiét, 8 nőét, valamint 3 8-10 év közötti kisfiúét, és egy 1-2 év körüli kislányét. A rendőrség szerint az áldozatok nagy valószínűséggel szír menekültek. A magyar rendőrség az osztrák hatóságokkal együttműködve végzi a bűncselekmény felderítését.