Az Emmi blokkolta a Corvinus sajtótájékoztatóját

2015.09.07. 11:26

Hétfőn 11 órakor évnyitó sajtótájékoztatót tartott volna a Budapesti Corvinus Egyetem. Két órával az esemény előtt viszont küldtek egy közleményt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) „által hozott döntés szerint” a sajtótájékoztatót később tartják meg, majd szólnak, hogy mikor. Az egyetem nem indokolta a lépést. 

A Privátbankár.hu emlékeztet arra, hogy a Corvinus nagy vesztese az elmúlt időszak felsőoktatási átalakításainak. Az oktatási államtitkárság javaslatai szerint az egyetem tájépítészeti, kertészettudományi és élelmiszer-tudományi karai is a gödöllői Szent István Egyetemhez kerülnének. Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora szerint semmi sem indokolja ezt a lépést. 

Az átalakítás papíron még nem végleges, még a szenátus dönt a javaslatról, de szinte mindegy, mire jutnak, az utolsó szó Balog Zoltán miniszteré. 

Az átalakítási tervekből nem függetlenül ma délre tüntetést szerveztek a Corvinus hallgatói. A Villányi Campustól induló demonstráción azért tiltakoznak, hogy „ne tegyék tönkre az egyetemüket”. A diákok az egyetemi autonómiát féltik, és követelik, hogy legyenek transzparensek a döntést megelőző tárgyalások és az azt előkészítő hatástanulmányok.