Régen láttunk ilyen hatalmas MSZP-s győzelmet

2015.09.20. 19:45
Több mint 60 százalékkal győzött az MSZP-s jelölt az angyalföldi önkormányzati választáson. A Fidesz el sem indult, a KDNP-snek 20 százalékot sem sikerült szereznie.A XIII. kerületben az MSZP-t továbbra sem tudja megszorítani senki.

Magabiztosan győzött az MSZP jelöltje az angyalföldi időközi önkormányzati választáson. A XIII. kerület 10. önkormányzati választókerületébe az előző képviselő, a szocialista Bodorné Farkas Zsuzsánna halála miatt kellett kiírni választást.

Fotó: Mszp Angyalföld - Tóth József, a XIII. kerület MSZP-s polgármestere, Varga Zsanett, a győztes képviselő és Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke

Varga Zsanett, az MSZP és a helyi Lokálpatrióták Egyesületének jelöltje a szavazatok több mint 60 százalékával nyert az eddig összesített szavazatok alapján. A KDNP-s képviselő-jelölt a szavazatoknak kevesebb, mint a 20 százalékát kapta - tudta meg az Index. A részvétel alacsony volt, a majdnem hatezer választóból mindössze 1339 érvényes szavazat volt.

  1. Varga Zsanett (MSZP-LPE13) - 809 szavazat, 60,5%
  2. Tősér Sándor (KDNP) - 267 szavazat, 19,95%
  3. Magvasi Adrián (Jobbik) - 124 szavazat, 9,3%
  4. Faragó Éva (PM) - 58 szavazat, 4,3%
  5. Pochanics Szilvia (LMP) - 54 szavazat, 4%
  6. Sermer Ádám (Liberálisok) - 13 szavazat, 0,9%
  7. Barabás György László (Munkáspárt) - 9 szavazat, 0,6%

Borszéki Gyula, az MSZP helyi elnöke már közleményt is kiadott, ebben azt írta: "munkánk elismerése, hogy korábbi, 54 százalékos támogatottságunkat tovább tudtuk növelni a választókerületben. Bizonyosságot nyert, hogy a bátor, becsületes, a választók szavát meghalló és a helyi civilekkel összefogó baloldali politikának van jövője az összeérő Fidesz-Jobbik tengellyel szemben".

Ez az eredmény nem is meglepetés, ugyanis az MSZP és Tóth József szocialista polgármester évtizedek óta simán nyeri itt a választásokat, a tavaly októberi önkormányzatin minden szavazókört és körzetet simán hoztak az MSZP-sek, pedig a baloldali összefogás többi tagja (DK-Együtt-PM) külön indult.

A mostani választás különlegessége az volt, hogy a Fidesz ezúttal el sem indult, így sikerült elkerülnie a vereséget. A nagyobbik kormánypárt egy helyi KDNP-st támogatott, a logóját azonban nem szerepeltette a szavazólapon. 

A képviselő-testületben egyértelmű többségben van az MSZP (15 MSZP-s, 3 fideszes, 1-1 jobbikos, LMP-s, PM-es szavazat), a szocialisták a mostani győzelemmel csak növelték a kerületi hegemóniájukat.