A menekültekkel nem tudnak mit kezdeni, fizetésemeléssel próbálkoznak

2015.09.23. 15:46
Az MSZP új csodafegyvert vetett be, hogy a magyar politikai harcmezőn visszafoglaljon magának valamennyi terepet.

A csodafegyvert már hétfőn elsütötték, kedden röppályára állították, de eddig nem sok visszhangja volt sem az ellenfelek, sem az akcióval bámulatba ejtendő választók körében.

Az Index információi szerint a szocialisták az elmúlt hetekben rádöbbentek, hogy a menekültválság alatt teljesen kiszorultak a politikai hírekből. Igaz, nem is nagyon próbáltak beleszólni a hónapok óta tartó vitákba, mert az MSZP némi vívódás után a pozitív semlegesség álláspontjára helyezkedett. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy saját javaslattal, megoldási csomaggal nem álltak elő. Az MSZP-nek még hétfőn Orbán Viktor parlamenti beszéde után sem volt mit mondania a témába.

Tény, hogy hétfőn már az új dobásra készültek. Miután a pártban eldöntötték, hogy olyan témával kell kilépniük a porondra, amely népszerűségében megközelítheti a migráns topikot, Tóbiás József szintén a hétfőn a parlamentben bejelentette:

az MSZP elkötelezett a nettó 100 ezer forintos minimálbér mellett, mert a mai gazdasági növekedés és a költségvetés helyzete lehetővé teszi, hogy az állami szférában senki se keressen nettó 150 ezer forintnál kevesebbet.

A szocialista pártvezető szerint különösen az ápolóknak, a pedagógusoknak, a közigazgatásban dolgozónak és a katonáknak járna több pénz .

Az egyetlen probléma az volt, hogy pont a menekültügy miatt senki sem figyelt fel az MSZP-elnök nagylelkű javaslatára, a hírekben továbbra is Orbán maradt a főszereplő.

Kedden azonban Baja Ferenc is megnyomta a gombot, és útjára engedte a Megérdemled a fizetésemelést Facebook-csoportot. A pageinfo szerint az oldal célja, hogy 50 százalékos fizetésemelést követeljen ki a közalkalmazottaknak, továbbá a nettó minimálbér megemelését 100 000 forintra.

Fotó: Fizetesemelés2015 / Facebook

Az egyik legújabb posztból kiderül, hogy az MSZP most összességében - az érintett családtagokkal együtt – most 1,7-2 millió ember béremeléséért száll harcba, azt állítva, hogy van pénz a költségvetésben, de az állam magára költi.