Mégis rács mögött marad Tarsoly Csaba

2015.09.29. 10:03

Előzetes letartóztatásban marad Tarsoly Csaba Quaestor-vezér és társai – tudta meg a Magyar Nemzet. A Fővárosi Törvényszék jogerős döntésével ugyanis megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely házi őrizetre enyhítette volna a brókercég gyanúsítottjaival szembeni kényszerintézkedést. A jogerős döntés értelmében Tarsolyék továbbra is letartóztatásban maradnak, december 29-ig biztosan.

A Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a bíróság. 

A Quaestor-ügyben a rendőrség március 11-én rendelte el a nyomozást, aznap négy helyen tartottak házkutatást, amelynek eredményeként lefoglaltak körülbelül tízezer oldalnyi nyomtatott szöveget és körülbelül 800 gigabyte-nyi elektronikus adatot. De Tarsoly Csabát nem vették őrizetbe, csak két héttel később.  

Polt Péter legfőbb ügyésznek a parlamentben tették fel azt a kérdést, miért hagyták két hétig futni Tarsoly Csabát, amire azt válaszolta, hogy a hatóságok már a csőd másnapján kiszálltak a Quaestorhoz, és a vagyontárgyakat is elkezdték lefoglalni. Polt szerint Tarsoly azért nem hallgatták ki korábban, mert aki potenciális gyanúsított, „az nem hallgatható ki előzőleg tanúként, ez minden emberi jognak ellentmond".

A Quaestor-botrányról nagyon sokat olvashat  ebben a cikkünkben.