Lajcsi felesége elhagyta a börtönt

2015.10.02. 17:59

A Blikk szerint Galambos Boglárka, Lagzi Lajcsi 49 éves felesége elhagyhatta a börtönt. Múlt héten vették őket őrizetbe csalás miatt, miután Mocsa melletti birtokukon, Boldogasszonypusztán, a tulajdonukban lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén és a szintén hozzá köthető tatai Boglárka Lakóparkban korábban illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak. Az ügyészség szerint a kár 30 millió is lehet.

Az ügyvédek az első perctől kezdve szerették volna elérni, hogy Lajcsi feleségét szabadlábra helyezzék, mert az asszony súlyos beteg. Boglárka daganatos betegsége miatt folyamatos rosszullétekkel küzd, már életmentő műtétet is hajtottak végre rajta.

Az előzetes letartóztatásban lévő Boglárka orvosi dokumentációját az ügyvédek már a múlt hét csütörtöki előzetes letartóztatási tár­gyalásra is becsatolták, azt azonban akkor az ítész nem vette figyelembe. Most a fellebbezéshez becsatolta újra a védelem a leleteket, amik szerdán érkeztek meg a Budapest Környéki Bírósághoz. Ezúttal elfogadták Boglárka orvosi leleteit, így az asszonyt szabadlábra helyezték.

Lajcsit és bűntárság másodfokon előzetesben hagyták, a feleség esetében a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja hiányzik - írta a Bors.