Osztrákoktól vettük a röszkei tranzitzóna konténereit

11
2015.10.05. 13:40
Egy osztrák cégtől vett darabonként közel 2 millió forintért konténereket a büntetés-végrehajtás a röszkei tranzitzónába.

Rendkívüli sürgősséggel közel 101 millió forintért szerezte be azokat a konténereket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, amelyeket a szerbmagyar határon kialakított tranzitzónába telepítettek – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Az 51 darab konténerről hirdetmény nélkül állapodtak meg a Wiener Neudorf-i Containex GmbH.-val. Vagyis az osztrák cég a 44 darab iroda- és a 7 szaniterkonténerért darabonként közel 2 millió forintot kért el a szállítással és a telepítéssel együtt.

A szerbmagyar határ szeptemberi lezárása után a röszkei tranzitzónában folytatták le a menekültek regisztrálását és a menedékjogi kérelmek gyorsított eljárású elbírálását. Az első néhány napban komoly tömeg várakozott arra, hogy bejusson a konténervárosba, de aztán a menekültek legnagyobb része a horvátszerb határ felé indult el. A Délmagyar információi szerint alig több mint 500 menedékjogi eljárást indítottak el Röszkén a válsághelyzet kihirdetése óta.

Az Index.hu menekülttérképe itt elérhető.