Vádat emeltek a 23 ezer forintért gyilkoló kaposvári trafikrabló ellen

D  VG20150423015
2015.10.05. 09:37

A sántosi vádlott áprilisban határozta el, hogy elköltözik szüleitől , erre kellett a pénz. Azért döntött úgy, hogy dohányboltot rabol ki, mert a fóliázott kirakatüvegen át oda nem lehet belátni.

A vádlott a bűncselekményt részletesen megtervezte, magához vett egy 16,5 centis pengéjű, élesre köszörült hússzeletelő kést, felvett egy kétrészes munkásoverált, az arcát egy fekete pólóból kivágott sállal takarta el.

Azt is részletesen megtervezte, hogy a bűncselekmény előtt és után hogyan öltözik át a sportcsarnokhoz közeli Zaranyi-erdő egy sűrűn benőtt részén. Azért várt majdnem este hatig, mert akkorra már nagyobb napi bevételre számított.

23 400 forint

A Kaposvár Most videóján a feltételezett elkövető a térfigyelő kamera felvételén látható, a kamera a téli időszámítás szerint mutatja az időt, valójában 17 óra 35 perckor készült:

Videón a gyilkos

Április 22-én háromnegyed hat előtt, az utolsó vevő távozása után lépett be a Fő utcai dohányboltba, az ajtó kinyitása közben a sálat az arca elé húzta. Azonnal az L alakú pult mögé ment, és a nála lévő késsel az üzletben dolgozó fiatal nőt a 23 400 forintos bevétel átadására kényszerítette.

Utasította az áldozatot, hogy feküdjön a földre. Tizennégyszer megszúrta, hogy nehogy értesíteni tudja a rendőrséget, vagy őt később azonosítsa. Az áldozat a helyszínen meghalt.

A vádlott, mielőtt elment, megpróbálta eltüntetni a nyomokat. Az ügyészség szerint kevesellte a megszerzett pénzt, ezért tervezte, hogy más dohányboltokat is kirabol, de az ügyészség szerint részben a nagy forgalom, részben pedig a lelepleződéstől való félelme miatt ettől végül elállt.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emeltek vádat ellene.

Nincs bocsánat

Néhány napja már nem lakott otthon, azóta nem sokat tudtam róla. Csütörtök este szóltak: lehet, hogy ő a gyilkos. Levegő után kapkodtam, szólni sem tudtam. Sajnos végül beigazolódott, hogy ő tette

mondta korábban a trafikos gyilkos apja. Azt állította: fia nem ilyen neveltetést kapott, ép ésszel képtelen felfogni, hogy tehetett ilyen szörnyűséget. Ha tehetné, gyermeke helyett is vezekelne, szerinte fia tettére nincs bocsánat. Elmondta azt is, hogy Péter bébiszitterként keresett némi pénzt az elmúlt időkben, mással nem foglalkozott. Büntetve nem volt, kisebb balhéi sem voltak, még csak erőszakos sem volt, állította.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport