Eltűntek a világsajtót bejárt menekültes divatfotók a netről

2015.10.08. 21:01

Baksa Norbert menekültek ihlette elég bizarr divatfotói az utóbbi pár napban bejárták az internetet. A fotós először magyarázkodni próbált a fotókat illetően, és azt írta Twitteren, hogy csak a figyelmet akarta felhívni a problémára, de nem foglalt állást semelyik oldalon; csütörtökön azonban levette az oldaláról a botrányt kavart fotóit Baksa Norbert - írja a BBC

"A fotósorozat publikálása óta nagyon sok negatív visszajelzést kaptunk, bár egyre többen veszik észre a fotók valódi üzenetét is. Ugyanakkor mivel a szándékaink ellenére nagyon sokan tartják sértőnek a fotókat, úgy döntöttünk, hogy leszedjük őket az oldalról" - mondta Baksa a BBC-nek.

Baksa arról is beszélt a BBC-nek, hogy a sorozattal arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a médiában nagyon eltérően jelentek meg a menekültek: attól függően, hogy melyik médiumról volt szó, vagy az életüket féltve menekülő családokként, vagy kizárólag agresszív hordákként ábrázolták őket. "Mindig van a történetnek másik oldala is, ezért nem érdemes félinformációk alapján dönteni: ezt akartuk sugallni a képekkel" - mondta a divatfotós.

7

Az Index menekülttérképe itt elérhető.