Mégsem tiltja a Fideszt a Magyar Iszlám Közösség

2015.10.09. 10:20 Módosítva: 2015.10.09. 10:21

A Magyar Iszlám Közösség örömét fejezi ki, hogy a miniszterelnök Úr már több alkalommal bel-és külföldön kiállt a hazai muszlimok mellett, valamint nyilatkozott az iszlámofóbia ellen - közölte a szervezet péntek délelőtt.

A Magyar Iszlám Közösség szeptember elején még támadta Orbán Viktor nyilatkozatait. A kormányfő a rádióinterjújában azt tanácsolta a magyaroknak, hogy ne akarjanak együtt élni muszlim közösségekkel. A magyar muszlimok szervezete erre "haramot", vagyis vallási tilalmat hirdet a kormánypártokkal szemben.

A haram azt jelenti, hogy az azt betartani akaró muszlim nem szavazhat a kormánypártokra, illetve nem működhet velük együtt, nem segítheti őket semmilyen formában. A közösség korábban a Jobbik ellen is hirdetett ki hasonló tilalmat.

A Magyar Iszlám Közösségnek most viszont megváltozott a véleménye.

A miniszterelnök iszlamofóbiát több alkalommal elutasító szavai miatt örömünket fejezzük ki, s a "haram" felszólításunkat ezúton visszavonjuk, remélve, hogy a gyakorlatban is megmutatkozik az együttműködési és párbeszéd készség.

A közösség jelezte, hogy két hónapon belül várja szeretettel Balog Zoltán miniszter urat egy látogatásra a budapesti mecsetébe, ahol még nem járt sem államtitkár, sem miniszter.