Áramot vezetett a kerítésébe egy 73 éves férfi

2015.10.12. 10:53 Módosítva: 2015.10.12. 10:56

Rossz viszonyban volt szomszédjával az a 73 éves férfi, aki áramot vezetett a drótkerítésbe Magyarszerdahelyen, írja a Police.hu.

Október 11-én egy 37 éves magyarszerdahelyi férfi tett bejelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, hogy a szomszédja a kerítésének vele közös szakaszába feltételezhetően áramot vezetett, mivel az izzik és szikrázik.

A rendőrök megállapították, hogy a szomszéd ház lakója, egy 73 éves férf a hálózatról 230 volt feszültség alá helyezte a kerítést.

Fotó: Police.hu

A zalai nyomozók elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az idős ember a bűncselekmény elkövetését elismerte, a rendőrök őrizetbe vették.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés előkészülete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az ügyben.

2008-ben egy kesznyéteni idős férfi vezetett áramot a kertjét védő kerítésbe, mert így akarta megvédeni terményeit. 2008 júniusában három helybéli uborkát akart lopni tőle, pedig tudták, hogy a kert árammal védett. Erre figyelmeztették is egymást, mégis mindhárman átugrottak a kerítésen. Ketten áramütést szenvedtek, egyikük, egy 48 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

Az idős férfi 2010-ben, első fokon, gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértésért felfüggesztett fogházbüntetést kapott. Az ítéletet a Debreceni Ítélőtábla megrovásra enyhítette.