Gondatlanság miatt esett le a zenész a teherautóról

2015.10.13. 09:03

A Tatabányai Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy 30 éves férfivel szemben - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Sárisápon 2014. augusztus 16.-án lovaskocsis felvonulást szerveztek. A felvonuláson zenélő fúvószenekart a férfi az általa vezetett áruszállító teherautóval szállította. A zenekar tagjai a teherautó platóján elhelyezett, rögzítés nélküli támlás székeken ültek.

Az elkövető egy kapun akart betolatni, de a teherautó ráhajtott az útpadkára, ezért a hangszerén játszó sértett a műköves területre zuhant. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, majd később a kórházban meghalt.

A baleset a férfi gondatlansága miatt azért következett be, mert a teherautón a szilárd háttámlával ellátott üléseket az alvázhoz vagy a padlóhoz nem rögzítették, és emelt oldalfalat sem alakítottak ki.

Az elkövető beismerő vallomást tett, és a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a tárgyalásról lemondás szabályait alkalmazva döntsön a büntetőjogi felelősségéről.