Lagzi Lajcsi ügyvédje: Az egyik házban nem is volt vezetékes víz

2015.10.13. 09:35

Lagzi Lajcsi ügyvédje azt állítja, hogy nyolc évig nem is volt vezetékes víz az egyik ingatlanban, ahol a mulatóssztár állítólag lopta a vizet, írja a Blikk.

„A másodfokú bíróság felhívta az ügyészség figyelmét arra, hogy például Lajcsi egyik ingatlanjába az első nyolc évben be sem volt kötve a vezetékes víz, így módosítani kellett a gyanúsítást. A gyanúsításban szereplő megállapítások lassan gyengülni látszanak” – mondta a lapnak Berényi András.

Nem közügyeket ellátó személyt vesztegetett meg?

Berényi hozzátette: három ügyvéd dolgozik az ügyön. „Én 13 éve barátja is vagyok Lajcsinak, természetesen jogi képviselőjeként kapcsolatban állhatok vele” – mondta.

A lap emlékeztet, a gyanúsítás szerint Lajcsi közügyet ellátó személyeket vesztegetett meg, a villanyszerelő-ellenőr pedig nem ilyen. „Arra a megállapításra jutottam, hogy álláspontunk szerint a vesztegetéssel kapcsolatban – ha ügyfelem azt el is követte volna – a minősítést rosszul állapították meg.”

Ez azt jelenti, ha el is követte ügyfelem a gyanúsításba foglalt bűncselekményt, akkor az új büntető törvénykönyv szerint az eredeti 2–8 éves szabadságvesztés tétele mérséklődik 1–5 évig terjedő büntethetőségre.

– mondta az ügyvéd, kifejtve, hogy Lajcsinak „bőven van fedezete, ha jogos lenne a kárigény, rendezni tudná bármikor, ám azt mondja: nem hajlandó azt kifizetni, amivel nem tartozik”. Azt viszont vita nélkül megtéríti, amivel valóban tartozik, tette hozzá.

A Blikk emlékeztet, a Galambos Lajos és társai által okozott kárt 28 millióra becsülik. Bár a zenésznek számos értékét lefoglalták a kár megtérítésére fedezetként, Lajcsi vagyona ennél ügyvédje szerint jóval nagyobb. Ügyvédje szerint a zenésznek az a legfontosabb, hogy felesége, Boglárka hazamehetett a gyermekeikhez.