2024. július 6. 18:00
Anglia
Svájc
Düsseldorf Arena Negyeddöntő
2024. július 6. 21:00
Hollandia
Törökország

Most sem került pont a fasírtügy végére

2015.10.15. 14:27

Másfél éve foglalkoztatja Tiszasziget lakosságát a kérdés: elette-e az óvoda vezetője a gyerekek elől a fasírtot és a földiepret? 

A Délmagyar adta hírül, hogy tavaly év elején távozott a tiszaszigeti katolikus óvodából Baráth Ágnes óvónő, a hivatalos indoklás szerint saját kérésére, közös megegyezéssel, családi okok miatt. A munkájával elégedett szülők azonban ezt gyanúsnak találták, ezért 200 aláírást gyűjtöttek össze, és levélben kérték az óvodafenntartó Szeged–Csanádi Egyházmegyét, vizsgálja ki Ági néni távozásának körülményeit. 2014 márciusában össze is hívtak egy lakossági fórumot, ahol a pedagógus elmondta, igazából kényszerítették a távozására, mert titkos információkat szivárogtatott ki az óvodáról. Ezek között szerepelt, hogy

  • az óvodavezető Babarcziné ellopta a fasírtokat;
  • megette az óvodában termett földiepret a gyermekek elől;
  • a plébános nem tartotta meg a hittanórákat;
  • azt kérte a gyerekektől, erről hazudjanak otthon.

A fórumon az érintettek mindezt tagadták, és visszavágtak. Szerintük ugyanis Ági néni

  • ráncigálja a gyerekeket és csúnyán beszél velük;
  • akiknek ettől pszichésen kihullik a hajuk;
  • anyja pedig nyilvános telefonfülkéből telefonálva mocskolódik.

Az igazság kiderítésére a szülők nem fogadták el a püspök személyét, mert szerintük

őt csak a futball érdekli, a legutóbbi körmenet csak 10 percig tartott, mert focimeccsre sietett.

Így maradt a földi igazságszolgáltatásra a feladat, hogy pontot tegyen a fasírtügy végére. Babarczi Istvánné óvodavezető ugyanis rágalmazás vétsége miatt feljelentette Baráth Ágnest és a Délmagyar munkatársát, Szabó C. Szilárdot a fórumon elhangzottak miatt. Szerinte valótlan állítás hangzott el a fasírttal kapcsolatban, ezért egymillió forint sérelemdíjat követelt. A Szegedi Járásbíróság tanácsa Ági nénit rágalmazás vétsége miatt 1 év 6 hónap próbára bocsátotta, az újságírót felmentette. Mivel Babarcziné fellebbezett, az ítélet nem jogerős, másodfokon majd a Szegedi Törvényszék mondhatja ki az igazságot a tiszaszigeti fasírttal és földieperrel kapcsolatban.