Nagyon vigyázzon ma, ha autóba ül

2015.10.18. 07:18

Az ország hét megyéjére adott ki citromsárga, azaz első fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat a sűrű köd miatt. A riasztás a Pécs-Budapest-Békéscsaba háromszögben lévő megyékre (Baranya, Tolna, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés) és a fővárosra vonatkozik. Ezekben a megyékben sokfelé csak nagyjából száz méter a látótávolság, és a látási viszonyok napközben csak lassan javulnak majd, helyenként ködszitálás is előfordul.

A hőmérséklet reggel 7-kor 3 és 11 Celsius fok között változott az országban, a leghidegebb a Mátrában, a legmelegebb Debrecen környékén volt. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint délutánra kisebb körzetekben kisüt a nap, de még ekkor is nagy területen lesz felhős, néhol borult, párás az idő.

Estétől a magasban érkező vastagabb felhőzet hatására helyenként ismét elered az eső. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható. Késő estére 8 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.