Felfüggesztett börtönt kaptak a Tiszába fulladt gyerek szülei

2015.10.21. 15:56

2013-ban a Tiszába fulladt egy 10 éves gyerek és nagymamája, a kisfiú szüleit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségéért 1-1 év, egy évre felfüggesztett szabadságvesztésre, egy harmadik vádlottat - egyikük anyjának élettársát - pedig egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék.

Mint az MTI által ismertetett vádiratból kiderült, a család több rokonukkal együtt mentek fürödni a Tiszára és egy olyan partszakaszon fürödtek, ahol erre nem volt kijelölt hely. A szülők megengedték a gyereknek, hogy úszigumi vagy karúszó nélkül bemenjen a vízbe, holott tudták, hogy vízbiztosan nem tud úszni. A harmadrendű vádlott pedig elkezdte dobálni a gyereket a vízben a folyásiránnyal szemben, majd elkapta, amikor feléje sodródott.

A sovány testalkatú gyereket el is sodorta a víz a mélyebb tiszai részbe. Nagymamája ment utána, akit a harmadrendű vádlott a partközelbe mentett ki. A sodródó gyermek után beszaladt a vízbe a másodrendű vádlott is, őt a társa húzta partra. A nagymama azonban újra bement a Tiszába az unokájáért, de mindkettőjüket elsodorta a folyó.

A vádlottak segítségért szaladtak a közeli komphoz, de az ott tartózkodók sem tudtak már segíteni. A kisfiút a folyó másik partjánál lévők emelték ki a vízből, de az életét már nem lehetett megmenteni. A nagymama holttestét öt órával később búvárok találták meg a Tiszában.