Mocsai: A kormány új Testnevelési Egyetemet épít

2015.10.21. 09:15

A kormány keddi ülésén a kabinet foglalkozott a Testnevelési Egyetem múlt héten leégett sportcsarnokával, és döntött az intézmény új campusáról is - mondta Mocsai Lajos, az intézmény rektora az InfoRádiónak.

A Testnevelési Egyetem hírnevéhez méltó újraépítéséről határozott a kormány. A korszerűsítés már eldöntött tény, csak idő kérdése. Mint Mocsai mondta, a TE nemzetközi hírnevéhez méltó támogatást kapott. A támogatás egy nagyon alapos és nagyon részletes további tanulmányt igényel, amit november végéig kell benyújtaniuk a kormánynak. Mocsai szerint a kormány az egyetem területbeli, funkcióbeli, működésbeli tekintélyéhez méltó sport, illetve oktatási-, kutatási felületet célzó tervet támogat és fogad el.

A tűzzel kapcsolatban elmondta, hogy a kárról tájékoztatta a kormányt, és továbbra sem merült fel ön- vagy idegenkezűségre utaló nyom.

Mint ismert, az intézmény Alkotás utcai atlétikai csarnoka múlt csütörtökön hajnalban gyulladt ki és vált használhatatlanná. Azóta a MOM Sportcsarnokában és a Műszaki Egyetem néhány előadójában folytatják a tanítást.