Távozik egy helyettes államtitkár a Miniszterelnökségről

2015.10.21. 06:57

Megválik a posztjától Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár - tudta meg az Index. Wetzel már jövő héten, október végén távozik a Miniszterelnökségről, és információnk szerint átkerül a Belügyminisztériumba, ahol november 1-től a honosításért felelős miniszteri biztos lesz.

Wetzel Tamás tavaly a harmadik Orbán-kormány megalakulása után lett helyettes államtitkár. A nemzetpolitikai államtitkárság, amely az előző ciklusban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium alá tartozott, tavaly került a Miniszterelnökséghez, és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes irányításával végzi a munkáját. A terület felelőse államtitkári pozícióban, Potápi Árpád, az ő helyettese volt eddig Wetzel.

Wetzel az előző ciklusban már dolgozott egyszerűsített honosításért felelős kormánybiztosként. (Az egyszerűsített honosítás körüli problémákról szóló cikkeinket itt és itt találja.) Az átalakítások után került Répás Zsuzsanna addigi helyettes államtitkár helyére. Most azért megy egy forrásunk szerint a BM-be, mert a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal is oda tartozik. De továbbra is Semjén Zsolt irányítása alatt dolgozik.

A helyettes államtitkár távozása többeket meglepett a Miniszterelnökségen, mivel Lázár János október 8-án bejelentette, hogy "Orbán Viktor lezárta a kormányátalakítást mind személyi, mind szervezeti értelemben".

Wetzel Tamást egyelőre nem értük el a távozásával kapcsolatban.