Bemutatták Novák Előd komédiáját

HUS 2934
2015.10.25. 15:40

Körülbelül 50 ember gyűlt össze ma kettőkor a Kossuth téren azért, hogy Pongrátz András egykori '56-os hős és Novák Előd jobbikos parlamenti képviselő Budaházy "Budaházy György" György vezetésével átvonuljanak a Szabadság téri szovjet emlékműhöz, hogy arról eltávolítsák az ötágú csillagot a sarlóval és kalapáccsal egyetemben.

A meglepetésszerű csapást már október 23-án meghirdették, hogy mindenki jó előre fel tudjon rá készülni, például a rendőrség, amely annak rendje és módja szerint meg is akadályozta az egészet. Pongrátz András egyébként a Jobbik '56-os megemlékezésén vetette fel, hogy mégis mit keres még mindig ott ez a förmedvény, miért nem távolítják el: akár a hatalom, akár a dolgot a saját kezébe vevő magyar hazafik.

Erre felülve meg is hirdették az eseményt Novákék, akik ugyan bármelyik nap kimehetnének leverni azt a szart, de nekik napokkal előtte meg kellett hirdetniük, hogy még véletlenül se sikerülhessen. Az emlékművet körülbelül 30 rendőr vette körül már amikor odaértek. Ment vagy fél óráig a csiki-csuki: hol Novák szaladt jobbra, a rendőrök utána, hol Pongrátz szaladt balra, a rendőrök utána, természetesen nem jutottak közelebb, pláne nem tudták a magukkal vitt létrát felállítani, hogy a magukkal vitt szerszámokkal leverjék a csillagot.

Lökdösődés a szovjet emlékműnél

Novák még úgy kezdte a dolgot, hogy téved, aki azt gondolja, hogy úgy mennek haza, hogy nem szedik le, aztán miután megérkezett még egyszer annyi rendőr, hogy dupla sorfallal vegyék körül az emlékművet, visszahullva a realitás talajára már úgy fogalmazott: jó, oké, most nem sikerült, de nem adják fel, meg fogják szüntetni ezt a törvénysértést (tiltott önkényuralmi jelkép), és visszajönnek, csak legközelebb nem jelentik be. HEURÉKA!!!

Tegyük hozzá, sokaknak nyilván az is látványos eredmény, hogy a kormányt kényszerítik az emlékmű védelmére.

Apró geg: Novákék közben furfangosan megpróbáltak úgy átjutni a rendőrsorfalon, hogy azt mondták, ők csak mécsest gyújtanának a hősök tiszteletére az emlékmű lépcsőin, de a magyar rendőr eszén nem olyan könnyű túljárni: nem engedték őket oda.

Majd a létrákkal, szerszámokkal a szakemberek elindultak vissza a Kossuth tér irányába.

FÜGGÖNY!

Update: Az MTI kérdésére vasárnap este a BRFK közölte: vizsgálják az eset körülményeit.