Highline-rekordkísérlet a cseszneki várnál

2015.10.25. 21:14
A hétvégén rekordhosszú, 105 méteres hevedert feszítettek ki magyar slackline-osok Csesznek melletti Kőmosó-szurdok felett.

Kerekes Bence, az Outdoor Inhales csapat egyik tagja a helyszínen elmondta nekünk, hogy ilyen hosszúságú hevedert Magyarországon még nem feszítettek ki, de a helyszín is a legszebb, ahol eddig voltak. A 40 méteres magasságban többen is próbálkoztak, de ilyen távot csak sok gyakorlás után lehet megtenni. 

A hevedert most leszerelték, de a csapatot még gyakran lehet látni a Kőmosó-szurdok felett. Kerekes Bence szerint legalább egy évig kell gyakorolni, mire sikerül majd átérni az egyik oldalról a másikig.

csesznek2
Fotó: Tenczer Gábor

A slackline hasonlít arra, amit a kötéltáncosok csinálnak, azzal a különbséggel, hogy egy lazábbra eresztett, körülbelül két centiméter széles hevederen egyensúlyoznak.

Mint Bence korábban elmondta, Magyarországon ez az egész dolog most kezd teret hódítani. A slack azt jelenti, hogy laza, a line pedig vonalra, egyenesre, hevederre utal.

Pihenő
Pihenő
Fotó: Tenczer Gábor

A slackline két pont között kifeszített kötélen való egyensúlyozás, séta, formagyakorlatok-trükkök. A highline ugyanez, csak jó magasan, biztosítva.